#27

AIK-IFK Göteborg, 6 maj 2013. En av de vackaste, värdigaste och mest minnesvärda matcher AIK spelat. Nästan 25 000 på plats, en fantastisk stämning och tre poäng. En knäpptyst och vacker tyst minut, både innan och efter matchen, Turina-ramsor, flaggor och banderoller i massor. Men också ett vackert och högtidligt tifo till Ivan Turinas ära: en leende Ivan som reste sig över Nationalarenan mot en svart bakgrund, med budskapet ”För alltid en hjälte bland oss”. Det är så vi ska minnas honom.

Sedan beskedet om Ivan Turinas död nådde oss på torsdagen var det aldrig något snack om att vi skulle ställa in det planerade tifot och istället göra något för Ivan. Tiden har varit knapp, men det var aldrig någon tvekan om att göra den arbetsinsats som krävdes för att få det klart i tid. AIK-Tifo har en viktig uppgift att utföra och ett viktigt arv att förvalta, och det ger oss en stor tillfredsställelse att kunna sprida glädje och stolthet till alla AIK:are. Men vi vore inget utan just er – utan era donationer och era uppmuntrande komplimanger och tacksamhet. Det ger oss kraft och lust att fortsätta att lägga ner arbetstimmar på att skapa dessa koreografier. I AIK-tifo förenas alla AIK:are och gör så att vi kan sprida våra traditioner och hylla klubben på bästa sätt, särskilt i svåra tider som dessa.

Ett tack också till de på AIK, Nationalarenan och Solna stad som varit till hjälp för detta tifos genomförande. Men framför allt, tack Ivan, den här var för dig.

Tifot

Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *