AIK-dif 22/12

Febrilt letade vi efter en stor mängd tyg till ett billigt pris. Allt ska hållas nere på prisminimum för att kunna lägga undan så mycket som möjligt till firandet den 15 februari. Några av våra medlemmar hade en kontakt i Bukarest. Vi tog kontakt med honom och dagen efter var 600 kvadratmeter tyg på väg till Stockholm. Planen var att 300 enfärgade tygflaggor skulle färglägga det nedre etaget i tre stora fält. Det skulle ackompanjeras av konfetti och rullar från det övre etaget samt en tillhörande banderoll. Detta tifo planerades för det förra bortaderbyt ursprungligen men p.g.a försenad leverans av tyg fick vi skjuta på det.

När det började närma sig match beslutade vi att skippa konfettin, dels för att spara pengar men även för att AIK ska slippa betala den osannolika summan på 50 000kr för städning. Rullarna stod vi också över, priset för dessa är för högt vid beställning av mindre kvantitet. Banderollen blev det inget av heller av den enkla anledningen att vi inte har någonstans att göra den. Att måla en 45×2,5m banderoll med färg kostar samtidigt som det kräver tillgång till lokal. Enda gången vi hade tillgång till lokal var hos Black Army en söndag i några timmar. Vår brist på lokal är vårt absolut största hinder för att producera stora tifon utan tvekan. När tyget äntligen anlänt började vi med att klippa ut 300 flaggor och fästa dom på VP-rör.

Vi är nöjda med resultatet även fast vi fick skära ner på väldigt mycket. Att inte ha något tifo alls hade upprört många som bidrar och vi känner att det är vår skyldighet att stödja Gnaget på alla sätt oavsett ekonomiska besparningar. Ett hav av stora flaggor i våra färger dominerade Globen och om sanningen ska fram var tifot det enda positiva att hämta från denna matchen, allt annat var skit.

Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

En kommentar till AIK-dif 22/12

  1. Carl skriver:

    Ni gör ett grymt jobb! Jag håller med, tifot var det enda positiva igår.

    Nu har ni tyg att återanvända och göra flerfärgsflaggor av också! Hovet behöver mer färg! 🙂

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *