En återblick 28/9-2009 – Apan läggs i jorden…

Fick ett SMS tidigt på morgonen. En kallelse hade skickats ut till AIK-tifos medlemmar om samling i en gymnastiksal. Det var dags att tillverka tifot mot djurgården. Planen var en väldig målning med råttan utklädd till liemannen. Budskapet passade perfekt för tidpunkten och entusiastiskt började vi måla. Det gick inte riktigt som vi tänkt oss till en början. Byggväven vi använde oss utav som underlag sög upp för mycket färg. Det krävdes flera tunnor för att täcka upp en liten yta. Vi insåg att det skulle bli mycket dyrare än planerat. Inte blev det bättre när vi stod utan lokal merparten av tiden då ingen ville erbjuda lokal.

Vi beslöt att måla utomhus, under broar i norrort och under kyliga omständigheter. Eftersom vi inte hade tillräckligt med plats för målningen så fick vi dela upp den i fyra delar som vi senare skulle häfta ihop. Flera helger i rad frös vi under broarna och målade som tokar. Ibland fick vi måla utan belysning då vi inte hade någon bil som kunde förse oss med det. Vi tände till och med brasor för att belysa området samtidigt som vi ville värma oss. Vi lämnade aldrig vår målning ensam. Vi stannade kvar tills den torkat så vi kunde rulla ihop den och lägga den på en säker plats. Många pass blev 17-19 timmar långa. Sen kom vi tillbaka efter några 4-5 timmars sömn för att fortsätta.

Under vår vistelse under denna bro fick vi fint besök av polisen och diverse andra polisinstanser. Det gillades inte att vi tände brasor och målade sena nätter. Polisen försökte tvinga iväg oss men vi var beslutsamma och ivriga att få färdigställa vårt verk. Flera gånger såg vi agenter gömma sig i buskarna och spana för eventuella förseelser från vår sida. Det var iaf vi som värmde oss med brasor medan poliserna frös bakom buskarna. När målningen var färdig arbetade vi inne på Råsunda några pass. Skuggningar och andra ”finslipningar” gjordes samtidigt som vi satte upp målningen på fonden. Vi var färdiga med ett mästerverk, men nog tog det på krafterna..

Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

En kommentar till En återblick 28/9-2009 – Apan läggs i jorden…

  1. Petter skriver:

    Riktigt snyggt detta ! Ska försöka donera lite stålar inom några dagar via PG

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *