2010 so far…

Det hela började i ett kylslaget februari-Stockholm i en gymnastiksal. AIK-Tifo samlades igen för första gången på ett par månader och vi skulle börja tillverkningen av premiärtifot. Att hylla hjältarna från 2009 var motivet och långsamt men säkert kunde vi påbörja tillverkningen av Lennart Johanssons-pokal samt Svenska cup-trofén. I Black Army-lokalen tillverkade vi porträtt av spelarna som klistrades fast på en 70m banderoll.

Med 2009 i tankarna trodde vi att 2010 skulle bli en succé publikmässigt vilket i sin tur skulle inbringa mer pengar till AIK-Tifo. Om sanningen ska fram blev det motsatsen vi fick uppleva. Urusla resultat, usla publiksiffror och låga skramlingssiffror gav oss andnöd hela säsongen. Vi hade inget kapital under merparten av säsongen. Till vårderbyt mot dif hade vi 0kr på kontot eftersom intäkterna från skramlingarna precis räckte till att betala tillbaka skulderna. Vi fick arbeta i motgång hela säsongen. Förutom premiären så är det endast tifona mot malmö och höstderbyt som vi är nöjda med.

Nu när fotbollssäsongen är slut så har hockeykrigarna vårt stöd. Eftersom detta är vårt första på riktigt aktiva år på hockeyn så är vi nöjda med resultatet än så länge. Vi har inte nått upp till våra toppar än men det tar lite tid att vänja sig vid de nya läktarna och nya underlaget. Till premiären mot Linköping hade vi inte en krona att spendera. Vi fick låna pengar och använda oss utav det vi redan hade på lager. Vi satsade på ett kaostifo, resultatet blev hyfsat. Det enda bekymret var att publiken startade kaos-tifot under Åh vi e AIK när spelarna faktiskt gör entré på isen ca 10 minuter senare.

När det väntade derby så fick vi försöka oss på ett arktifo för första gången på säsongen. Resultatet där blev också hyfsat. När det var dags för derby nummer två led vi ekonomiskt då vi sparar pengar till den 15 februari. Resultatet blev iaf häpnadsväckande och sällan har en hockeyarena fått uppleva den pulsen och atmosfären det tifot gav.


Sammanfattningsvis så är vi inte nöjda med 2010 som helhet fastän vi höjt oss under sommaren/hösten. Till nästa säsong vill vi återställa standarden och åter stå som Sveriges i särklass bästa tifogrupp. Det är endast med alla donationer som vi kan återta den platsen så fortsätt att stödja AIK-Tifo.

Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

En kommentar till 2010 so far…

  1. Anders skriver:

    Kör hårt! Ni gör ett bra jobb.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *